Miért Sziddhárta?

Hermann Hesse főhőse jár be olyan saját megküzdöttségű utat, amely számomra fémjelzi az ÚTON levés igazi lényegét. Sziddhárta útja fakírok, Buddha követők, városi élet, egy kurtizán szerelme és a révész csendes világán át vezet. Szeretem benne, hogy a transzcendencia után még fontos dolga lett a hétköznapi élettel. Szeretem benne, hogy akár a Buddha követés, akár a kurtizán témánál tartott, mindenhol megélhettük vele, a világ megnyilvánulásainak pozitív és negatív voltát. Sziddhárta túl jut a helyes és helytelen fogalmak abszolút értékén. Én is…

A hitelesség követése

A hitelesség olyan élet, amiben már nem a védekező sémáink mozgatnak minket, hanem helyettesítő mozdulatok helyett valódi lényünk kap teret. Sziddhárta munkatársai nem szűnhetnek meg az önismeret és önmeghaladás útját járni. Ahol az önmeghaladás bővül ott születik a hitelesség.

Önmeghaladás útja

Problémáinkat nem megoldani lehet, hanem magunkon belül meghaladni, utána megszűnnek problémának tűnni. Ez a szemlélet magával hozza, a rossz fogalmának átértékelődését. Hiszen így már "nincs rossz, csak fel nem ismert feladat." (Beszélgetés az angyallal) Vagy más megközelítésben magával hozza, a projekciók visszavonásának időszakát. Vagyik ami a világban elviselhetetlennek tűnik azzal még nekem van dolgom, nem a világnak.

A tudatfejlődés ösvénye

A tudatunk nemcsak gyerekkorunkban fejlődik, ideális esetben, hanem egész életünk alatt. Van mikor azt gondoljuk, hogy az az igazság amit kimond nekünk a vallásos vagy erkölcsös szocializációnk. Tehát vannak helyes és helytelen dolgok úgy általában. Aztán van mikor az előbbi szűkké válik és kiderül róla, hogy 1000 km-enként és 1000 évenként teljesen ellentétes irányba mutat és arra jutunk, hogy az az igazság amit bizonyítani tudunk, és a logikus érvek válnak az útjelzővé erkölcsi kérdések felett is. Aztán van mikor az igazság valami, amire ráérezni lehet csupán, mert bizonyítani mindent és annak az ellenkezőjét is lehetett már. Ekkor lassan fontossá válik, hogy azt a forrást ahol ez a ráérzés születik tisztán tartsuk, hisz útjelzőnkké válik. Ilyenkor már gyerekkorunkból hozott vakfoltjaink, nagyon útban lesznek az ÚTON való eligazodásban. Kiélesedik a teljeskörű önmgahaladás igénye, és a spiritualitás beköltözik a hétköznapjainkba.

 Emberi nagyságból és gyengeségből szőtt belső teremetés művészete

Ebben élünk, erről még irunk.

A Sziddhárta munkatársai

Fáy Nóra

 nora

Fáy Nóra vagyok a következő adatok mondhatók el rólam: 3 gyerek, (1991 Viki, 1992 Zsombi és 2001 Lili) és egy Sziddhárta jellegű utat bejárt házasság (1990), fizikus diploma (1994) és a Paradigma Ezoterikus Kis és Nagykereskedés (1994). Aztán berobbant az életembe a pszichodráma (2002) és a második napon tudtam, hogy ez az módszer nekem való. Azóta megvalósult, sőt ki is bővült a táncterápiával. Jelenleg másoddiplomás képzésben még nekivágok a pszichológia szaknak, a további terveim érdekében.

Más módon magamról:

“Vigyázzatok!

Nincs olyan sötét szakadék, nincs olyan magas sziklafal, nincs olyan kanyargós tévelygés, ami nem volna ÚT.

 Az ijesztő borzalmak ne tévesszenek!

Ne támaszkodjatok!

Ami a legbiztosabb támasznak tűnik az a legfeketébb űr.

 Meg ne fogjátok, mert azzá váltok!

Egyetlen támasz van, amiben nem csalatkoztok.

Más nincs.

Minden lépéstek az űrön át virágzó szigetté válik, ahová a többiek lépni tudnak.”

(Beszélgetés az angyallal 63.o.)

Kb. 16 évesen olvastam először ezeket a sorokat, azóta gondolom azt, hogy ez rólam/nekem is szól. Az utóbbi 20 év alatt nem lett idejét múlt az igazsága, csak mélyen átélt valóságossága nőtt.

Itt még azt emelném ki, hogy a pszichológiai kategóriákat (skizofrén-, borderline-, disszociatív-, nárcisztikus-, hisztérikus-, neurotikus fóbiás- személyiség szerkezetek) ugyan fontos tapasztalati igazságoknak tartom, de a hozzájuk tapadó értékítéletekkel nem azonosulok.  

Bővebben: www.sziddharta.blogspot.com

 


Fáy Zsolt

 zsolt

Fáy Zsolt vagyok 43 éves, a Nóránál felsorolt 3 gyermek apja, jógaoktató, a MagNet Magyar Közösségi Bank egyik vezetője.
Sokszor elindultam a jóga útján, de igazán stabilan a harmadik gyerekem a Lili születése óta jógázom.
A saját belső utam (jóga, pszichodráma, bodywork, stb.) és világi szinten betöltött feladataim úgy érzem most összetalálkoztak.
A világi munkám, a MagNet Magyar Közösségi Bank-nak a vezetése és a Bank épületében  levő Sziddharta közösségi ház létrehozásával jött létre ez a találkozás.


 


Pecsenka Nóra

nori pirosban

MAGAMRÓL
Tíz év - ezer órák önismereti útja - szétestem, elvesztettem erőmet, hitemet: van ennek értelme? És meglett a kulcs a zárba, összerakódtam, jobb mint volt : a helyemre kerültem, bele az életbe, közel az emberekhez, hitelesebben. És megtaláltam a párom. És élveztem végre az egyszerűen csak élek érzést, semmi pszí, meg bölcselet, egyszerű almáspiterecept, itt és most. ÉLNI. Majd jött egy mélyebben beakasztott kampó a transzformáció útján. A foganás, gyerekszülés újabb spirált indított. Mélyebbre és magasabbra. Egy lépés a fénybe, egy lépésnyi árnyék is vetül. Szóval menny és pokol. Meditáció, béke, üdv, kontra félelem, pusztítás, és kétségbeesett kapaszkodás, hogy egybetartsam a személyiség törékeny rendszerét, mikor annál nagyobb feszegeti. És megszületett a fiam. Járom az utam, vannak iránymutatóim, segítőim, társaim. Köszönöm mindannyiótoknak

norisoma1 - norisoma2

TEVÉKENYSÉGEM a Sziddhárta Közösségi Házban:

Csoportok: Olyan csoportokat vezetek, melynek kimondottan spirituális úton járók a résztvevői. A módszer pedig a testtudatosságon alapul, mint a jóga, de itt nem előre meghatározott mozdulatok energetikai és érzelmi, gondolati hatásait vizsgáljuk, hanem fordított a sorrend: A személyiségünk és lényünk energiái, érzelmei mozdítják a testünket. Nem szeretem táncterápiának hívni, mert tánc ugyan, ha minden mozdulatod tánc, és terápia ugyan, ha minden fejlődés az, de talán kevésbé félrevezető bodyworknek, testből kiinduló munkának nevezni. És itt nemcsak a durva testet, hanem a finom testet is érintjük - a pránatestet és az érzelmi-mentális testet is. Mint ahogy a jógában is tapasztalható, sok minden tud változni a testi energetikai folyamatok során, van, hogy anélkül, hogy pontosan tudnánk, hogy mi történt. Mégis sokat segít, ha lehet tudni róla mi volt ez, hogy mások is átélnek-e ilyesmit. A szavakban való megragadás, a tudatosítás ezért fontos része a csoportnak.

Egyéni folyamatok:
A KIP, NLP, Ego State terápia, bodywork és a Himalája meditáció tapasztalatait ötvözöm az egyénekkel való munka során. A közös nevező a módosult tudatállapot. Főleg spirituális válság témában keresnek meg, illetve kismamák anya-magzat meditáció kísérésére.


 


Pállya Moria

m2- m1

Üdvözöllek!

Pállya Moria a nevem.
Legfontosabb feladatomként a munka mellett két (kis)gyerek édesanyjaként az anyává válást érzem. Evvel/ebben/ezért járom azon rögös utat, amelyen nagyon törekszem arra, hogy kikutassam azt, hogy hogyan élhetünk minőségi boldog és békés életet. Leginkább ezt szeretném továbbadni gyermekeimnek, unokáimnak és mindazoknak, akik elérkeznek hozzám.

 

Írhatnám, hogy spirituális életemet 16 éves koromban kezdtem járni, a legelső agykontroll tanfolyam elvégzésével, de ez igaz is, meg nem is. Sokszor azt élem meg, hogy több ezer évre kéne visszamenni a gyökerekért..
Mostanra már mondhatom, hogy jelen életem több mint felét az úton járás jellemzi.
Kerestem már nagyon magasan is (PrAkash mellett 6 évig) aztán meg nagyon mélyben is (hormonális depresszió).
De hogy mit? Az igazat, az igazit, azt, ami kitölthet, ami kiegészíthet, ami eggyé tehet.

Sok helyen jártam, sokat kerestem, sokfélét tanultam, sok Mesterem/Tanítóm volt útközben.

Agykontrollban Laci és Gábor, Ma-uri masszázsban: Hemi és Katja Fox, Witold, és sok
ma-uris társam, Aura Somában: Philippa Maerville, Dominic, Hermann Éva, spirituális megvilágosodást kereső úton: PrAkash és aztán F. Nóra, Reikiben és reinkarnációs utaztatásban: Király Rita és Tibor, aura tisztításban: Szabó Judit, otthonszülésben: Ágik és Kata, önismeretben: Fáy Nóra, Z. Kata, D. Béla, természetgyógyászatban rengetegen, családállításban: Mari, Ramoda és Bettina, párkapcsolatban: egykori/első szerelmem L. Ádám, s most a férjem Szentesi György.

S mostanra, a keresés "végén" a meg nem született ikreimbe (is) belebotlottam, s azt érzem, nem kell már keresnem, nem kell már megtalálnom semmit. Már csak hagyom azt, ami történni akar mellettem, körülöttem és bennem.

Mostanság az a sorsom, hogy családállítóként és iker-gyógyítóként tevékenykedem.
A családállításos munkámban is sok kreativitást élek meg és egy családenergetikai rendszer kezd megszületni a kezem közül ide a világba, ami a bodywork elemeit integrálja a családrendszerbeli "alap-igazságokba".
Az iker-gyógyítás rendszerét Ramodától (www.ifosys.de) kaptam/hoztam és viszem tovább egyenlőre kicsiny országunk határain belül.

Nagyon fontos az egész életemben, amit a családállítói munkámban kezdtem jól megérteni, de leírva mástól láttam precízen, most ide írom.

"Csak a "magasabb" vagy tágabb rend iránti megadással kiegészülve hozhatnak az emberi akarat erőfeszítései egészséges gyümölcsöket."

                                                /Phiilp Novak/


Táó 1
részlet

"Nem tudnók, hogy lábunk mohos kőlépcsőre vagy ködre lép,
néznők az elfagyott gyomok törékeny, barna üvegét,
a fák odvát, amely akár a nők szemérme és a mély
erdőt, hol az egyszarvú s más tudatalatti állat él.
Azt vallanók, hogy lát a kő s a léttelen is létező;
hogy a képzelt, a képletes s a képtelen is lényeges;
hogy állat, ember, por, virág egyformán fontos s a világ
nem szerkezet, de szervezet s hogy rendetlen s nem rendszeres.
S végül megleshetnők, amint az istenség tavaszra
a füvek s a fák levelét belülről kifaragja."

                                               /Faludy György/


 


Nagy Gabriella

gabi

Utam a jógában

Mindig emberekkel foglalkoztam.
1990-ben találkoztam először a jógával. Akkor sokat  fájt a gerincem, nem tudtam lehajolni a térdemig,
sem testileg, sem lelkileg nem éreztem otthon magam. Már az első óra nagy hatással volt rám, rövidesen azt éreztem, hogy hű ez valami olyasmi dolog, amit mindenkinek ismernie kéne.
Pedig ekkor még mit sem tudtam arról, hogyan hat a test az elmére és hogyan hat az elme a testre.

Nagy szerencsémre az élet Dr. Timcsák Géza nyári táborába vezérelt és innen Géza elkötelezett követője lettem. 4 év után jelentkeztem Géza jógaoktatói kurzusára. Ennek keretein belül ismertem meg, Csendes Erzsébetet és innen egy 5 éves szakasz kezdődik az életemben az Iyengar jógával ami elsősorban a testemben hozott hatalmas nyílásokat és a testem tudatosításában segített nagyon sokat. 
Döbbenten tapasztaltam, hogy a merevségeim, hogyan alakulnak át, hogyan változik az asztmám, később allergiám. Hogyan változom mint ember. Egyre világosabban megmutatkozott számomra, hogy a test kapu az elme mélyének nehézségeihez, így elindultam a lélek gyógyításának ösvényein is.

Időközben egyre erősebb hívást éreztem Indiába. A Tiruvannamalajban Ramana asramban tapasztaltam meg olyan energiákat, amit addig soha és a csend erejét.
Ezután jutottam el Rishikesbe a Sw. Ráma asramba a Himalájai Tradícióhoz. A tanárokat, Swámi Védát hallgatva sokszor a szívem kinyílt, könnyeztem, még akkor is, amikor nem értettem az angol nyelvet. Csak évekkel később értettem meg a Guru lánc lényegét, ahogy megjelentek a magyar fordítású könyvek. Döbbenten olvastam, hogy hasonló szavakat használok az óráimon. Így értettem meg, mennyire erősen kapcsolódom a tradícióhoz.

2000 fordulóján ahogy hazaérkeztünk Indiából, meghívást kaptam Dobogókőre egy holisztikus szemléletű gyógyüdülőbe jógát oktatni és masszírozni. Ez egy 4 éves folyamat volt és nagyon sokat tanultam az emberekkel való bánásmódban. Ez indított el az önismeret tartásának egy olyan szintjén, amit én úgy hívnék alapokra állás, hogy miként lehet nem spirituális úton járókat elindítani az élet lényege felé.
Közben Budapesten kezdtem már nemcsak jógát, hanem a belső úton járás más módjait, önismereti csoportokat tartani. Egyre több tapasztalatot szereztem olyan technikákban mint a pszichodráma, bodywork, családállítás, vizes terápia, transzperszonális légzés terápia. Ezen tapasztalatokkal kitágult az önismereti csoportok tartásának tartománya, több technikával, mélyebben és hatékonyabban tudok segítséget nyújtani.

A jógában a Himalája tradíció a meditáció és a légzéstechnikák egyre mélyebb elsajátítása felé vitt. Jógaóráimon megtapasztalom, hogy minden órán magamat tanítom - megjelenik az életem fő témája, hogy hogyan állok a Földön, és az az energia, amit a különböző kultúrák Nagy Anya, Földanya, Istenanya vagy Máriaként neveznek.

Végzettségeim:
1996-2000 Szlovák Jógaoktatók Szövetsége- Dr. Timcsák Géza (nemzetközi jógaoktatói diploma)
1999 Alternatív mozgás és masszázsterapeuta - ETI
2000-2003 Transzperszonális Pszichológia és Légzésintézet (Dr. Komin Vladimir)
2003-2004 Sportoktató-Rekreáció-Testnevelési Egyetem
2006-2007 Himalájai Jóga Tradició (nemzetközi jógaoktatói diploma)
1000 óra pszichodráma csoporttapasztalat
1000 óra bodywork és táncterápia (testtudattal dolgozó pszichoterápiás módszer)

 


György Kata

Kata

György Kata vagyok.

2001-ben teljesen váratlanul robbant be az életembe az önismeret, mondhatni addig sötétségben éltem. Mikor először mentem el kineziológushoz, azt sem tudtam hova megyek, csak azt, hogy miért. Az a nap sorsfordító volt az életemben. Felgyújtottak egy nagy reflektort és megnyílt előttem egy olyan világ és gondolkodásmód és amely azóta oly mértékben vált a részemmé, hogy a LÉTezésem enélkül már nem lehetséges. A tudatfejlődés ösvényét járom azóta is.

2005-ben beleszerettem a pszichodrámába és 2006 szeptembere óta, hála a Sziddhártának, táncterápiával bővítve művelhetem. 2007 óta egyéni terapeutaként és 2009 óta önismereti csoport vezetőként is részese vagyok a Sziddhárta csapatának. Egyéniben módosult tudatállapottal, csoporton pedig, dramatikus és zenés mozgásos elemekkel dolgozom. Hármas szintű pránanadi mesterként pedig egy másik csodálatos módszerrel is bővítem segítő tevékenységemet.

 

 


Jónai Éva Hava

Hava


Magamról:

Három felnőtt gyermekem és három unokám van: "tanítóim", kíhívásaim és legnagyobb örömöm forrásai.

Az iskolai éveim keservesek voltak, és közben fűtött a vágy és valami belső tudás, hogy a tanulás másról szól, mint amit én tapasztaltam: emberi méltóságról, együttérzésről, kreativitásról, ihletről, az alkotás öröméről, csapatmunkáról... 17-20 évesen autodidakta módon tanultam meg angolul, majd az egyetem elvégzése után angol tanárként, módszertani trénerként működtem 1972-1995 között itthon és külföldön. Az 1980-as évek elején indultam el azon az önismereti, spirituális úton, amin ma is járok. Eleinte "másokért" láttam ennek értelmét: gyerekeimért, tanítványaimért, a körülöttem élőkért, aztán csak lassacskán "esett le a tantusz", hogy ez az út rólam szól... személyesen nekem szól! Valamikor féltem a dühtől, akár felém jött, akár magamban engedtem felrémleni. Ma Erővé és Szeretetté alakul át bennem a düh, amivel szembenézek!

Számos önfejlesztő, spirituális módszerben töltöttem el lelkes, elkötelezett éveket... és mindig tovább léptem egyet-egyet. Utam során csúcspontok, amikor megtapasztalom magamban a teremtő erőt: könyveket írtam, sokfelé jártam a világban és tréningeket tartottam, sokszáz fős nemzetközi konferenciákat álmodtam és szerveztem meg. És a mélypontok, a kisebb-nagyobb krízisek, amikor újra és újra az életet választottam, "álruhás áldássá" váltak: mindegyikből bizalmat, középpontom tudatát, belső csendet, nyugalmat, rálátást, erőt merítettem. Tánc, Dráma, Játék, Meditáció, Családfelállítás, Reiki, Prána, NLP, EFT, Kineziológia, Masszázs, Watsu, Spirituális Választerápia, Eckhart Tolle, Byron Katie és az Együttműködő Kommuniáció (EMK) jól megférnek bennem, és szerves részei mindennapjaimnak. Gyönyörűség, hogy vannak társaim ezen az úton... Vannak, akik előttem járnak... és vannak, akik utánam jönnek...

Tevékenységem a Sziddhárta Közösségi Házban: 

A Sziddharta Közösségi Házban EMK tréningeket tartok. 1995-ben, egy angliai konferencián olyan kincset találtam az EMK gyakorlatában, ami azóta is napról-napra gazdagítja az életemet. Az évek során sok arcát ismertem meg az EMK-nak: tanulható technika, a kommunikáció harcművészete, a figyelem jógája -- gyakran az önmagamhoz és másokhoz kapcsolódás "alkémiája". 

A konfliktus az élet szerves része, átkelést jelent a régiből az újba, az ismertből a felfedezni valóba. Az EMK két pólus (ember, párt, értékrend) közötti feszültséget a tudatosság és jelenlét erejével áramló energiacserévé alakítja. Nemcsak elsajátítható nyelvi eszköztár, hanem önismereti út, amely segít összekapcsolódni önmagammal és másokkal. Mindennapi életünkbe épülve, az EMK gyakorlata megértést, összhangot, könnyedséget és örömöt hoz kapcsolatainkba. 

Számomra a spirituális út széles ösvénye, amit szeretettel és lelkesedéssel osztok meg másokkal.

Csoportjainkon helyzetgyakorlatok, a mozdulatok, a fizikai test és a tér tudatának segítségével érzékszerveink teljes skáláján keresztül szerezhetünk élményeket. Egy-egy tréning során nemcsak felismerésekre és a módszer elsajátítására van lehetőség, hanem testi-lelki-szellemi feltöltődésre, az eddig magányos közdelmek helyett hasonló utakon járó társakkal való kapcsolatra, és a közösség "mintha-most" terében hosszan tartó konfliktus helyzetek virtuális megoldására is. Főleg az önismeret és önsegítés útját járók keresnek meg bennünket.

Honlapunkon sok mindent megtalálsz: www.emk.huJeney Ágnes

Jagi

Jeney Ágnes - pszichológus, gyermekpszichodráma vezető

Magamról:
Jeney Ágnes vagyok, pszichológus, gyermekpszichodráma vezető, pszichodráma asszisztens, egy gyermek édesanyja.
A pszichológia 1999-ben robbant be az életembe úgy, hogy azt kerestem, ami az igazi, ami nemcsak munka lehet, hanem hivatás is számomra. Ekkor indultam el az önismeret és a pszichológia tanulásának útján.
Idővel kialakult bennem, hogy hangsúlyosabb az érdeklődésem a gyerekek problémáinak megoldása felé. 2004-ben elvégeztem a gyermekpszichodráma vezetői képzést, ezután kezdtem gyerekcsoportokat vezetni.
Jelenleg a XVIII. kerületi Nevelési Tanácsadóban dolgozom, iskola- és óvodapszichológusként segítem a gyerekeket és szüleiket a pszichés problémák megoldásában.
Fontos számomra, hogy a tanult technikák, és tapasztalatok felhasználásával új irányba is mozduljak. Ennek keretében

 • 2010. év végén Jónai Éva Havával elindultunk azon az úton, hogy a gyermekpszichodráma és az Együttműködő Kommunikáció (EMK) előnyeit kihasználva ötvözzük a két módszert, hatékonyabbá téve a fejlődést, a problémák megoldását;
 • a gyermekpszichodráma játékos szimbolikájába a testtudatosságot belefolyatva, a gyerekek megtanulnak a jelen pillanathoz kapcsolódni, és a testükből induló mozdulással eljuthatnak a nehézségeik mögött rejtőző fájdalmakhoz, illetve erőforrásaikhoz. Ezek így a tudattalanból tudatos szintre jutnak, segítve a konfliktusok kezelését és a kontrollt a mindennapi életben.

A másik fontos út a keresésben számomra a magzati kori nehézségek, elakadások feldolgozásának célzott megoldása. Ennek keretében

 • a gyógyító ringatással segítem mind gyermek, mind felnőtt pácienseimet magzati kori elakadásaik feloldásában, erőforrásaikhoz való kapcsolódásban, amivel a későbbi traumák is feldolgozhatóvá válhatnak, illetve gyermekeknél a tanulási-, magatartási problémák is csökkenhetnek;
 • a gyermekpszichodráma szimbolikus nyelvét is használva, meleg vizes közegben játékos feladatokkal indulunk a gyerekekkel a hiányok feltöltése és a problémák feldolgozása felé.

 

Programjaim:

  • gyermekpszichodráma "EMK-ÉLETKEREKÍTŐ" játékokkal
  • gyermekdrámajáték testtudatossággal
  • gyógyító ringatás gyermekek és felnőttek részére
  • gyermek egyéni terápia
  • felnőtt egyéni terápia


   Elérhetőségeim: mail.jeneyagnes@gmail.com, +36 20 436 47 95

  Dr.Lukács Róza

  roza  Eredetileg orvos szerettem volna lenni, de aztán mégis jogot végeztem, és jogászként dolgoztam 27 évig, 2010 végéig. Az ügyészségen is azt kerestem, hogyan lehetek hasznára másoknak, egyúttal tapasztalatokat szerezhettem az igazság, a törvény mibenlétéről, és az emberi viselkedés rugóiról. Közben jógát gyakoroltam Paramhans Swami Maheshwarananda Yoga in Daily Life elnevezésű rendszerében 20 évig. Voltam többször Indiában, a mester ottani asramjaiban, és vezettem jógacsoportokat 12 évig. A jógaoktatásban éreztem életem során leginkább, hogy a helyemen vagyok. A jógában a hétköznapok szürkesége és reménytelensége fölé emelő lelki örömöt, a hasonló keresők megerősítő társaságát, szabadságot, és fényt találtam meg. Legemlékezetesebb élményeim voltak az érzések végtelensége, és az intenzív meditációs kurzusok atmoszférája, amit leginkább tömör fénynek nevezhetnék. A harmincas éveim végére érkeztem meg a spirituális válságomba, ami egybe esett az életközepi válsággal. A belső megoldatlanságaim testi panaszokat is okoztak, így az eredeti érdeklődésemnek megfelelően a gyógyítás alternatív útjai felé fordultam. Többféle gyógyító és önismereti módszert tanultam, így például a Brandon Bays féle Belső utazást is. A testi utazások során megláthattam a tüneteim mögött rejlő tudat alatti tartalmakat, amelyeknek az integrálási folyamatában eltűntek pl. a korábban pokoli menstruációs görcseim, megszűntek rosszulléteim. A Sziddhártában megtalált terápiák adták meg azt a mélységet, amelyben a sorsomban foglalt nehézségek könnyülni tudtak, és kijöttem a spirituális válsággal járó depresszióból, és az ezt kísérő nehézségekből. Az egyéni terápiás alkalmak, az ikervesztést gyógyító hétvégék, bodywork csoportok, és a sziddhártás integrál gyakorlatokban, valamint a fúziós családállítós csoportokban eltöltött három év nyomán közelebb jutottam önmagamhoz és erőimhez. Visszaérkeztem ahhoz a segítő attitűdhöz, amivel hajdan orvos akartam lenni, és elkezdtem a terápiás gyakorlatomat. Két éve egyéni terapeutaként kísérem a keresőket a gyógyulásuk útján, eddig leginkább a spirituális válságban lévők találtak meg. 52 éves vagyok, jelenleg egyedül élek két gyönyörű macska gazdijaként. Folyamatosan képzem magam, hogy megfeleljek az újabb és újabb kihívásoknak, amiket az emberek hoznak felém. Az ügyészségtől két éve kiléptem, és így minden időmet ennek tudom szentelni. Szellemi utamon vezérfonál a valóság keresése. Ennek során azt találom, hogy a haladás egyre szélesedő köreiben a valóság mindig új arca tárul fel, és ezzel új távlatai nyílnak az életnek.MagNet Közösségi Ház

t